Deficit de asistenţi şi infirmiere la Spitalul Judeţean

medic maria branzaÎncă un medic de la Spitalul Judeţean a atras atenţia asupra deficitului de asistenţi din unitate. Medicul Maria Brânză, şefa Secţiei medicală II, a declarat că mai multe asistente au ieşit la pensie, iar în locul acestora nu s-au mai făcut încadrări. Aceasta susţine că din cauza deficitului de cadre medicale cu studii medii, deseori activitatea medicală se desfăşoară cu sincope.

Este extrem de greu să acoperim turele, foarte greu să desfășurăm o activitate nromală pentru că asistentele care sunt trebuie să acopere și gărzile și turele de dimineață și de după-amiază, există probleme la întocmirea graficului de gărzi, probleme la acordarea zilelor libere de după gardă pentru asistente și tot felul de discuții și animozități care apar. Este absolut necesar să se ia măsuri pentru angajarea de asistenți medicali și personal de îngrijire„, a menţionat medicul botoşănean, care a adăugat că infirmierele se ocupă şi de curăţenia din saloane, în loc de bolnavi.

like facebookPotrivit conducerii Spitalului Judeţean, la această dată există în unitate un deficit de personal mediu şi auxiliar de 30-35%.

Şansele de angajare la Spitalul Judeţean sunt minime în condiţiile în care 85% din bugetul spitalului este direcţionat pe cheltuieli salariale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *