Pregătirea practică a elevilor de şcoală profesională se va putea face şi în şcoli. Vezi condiţiile!

atelier mecanicLiceele cu profil industrial vor trebui să-şi pună la punct atelierele şcolare şi asta pentru că elevii care urmează învăţământul profesional vor putea să facă stagiile de pregătire practică şi în şcoală. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, începând cu anul şcolar 2015-2016, stagiile de pregătire practică pot fi organizate şi în unitatea de învăţământ dacă sunt îndeplinite simultan următoarele condiţii: unitatea de învăţământ dispune de ateliere dotate corespunzător, de resursă umană calificată pentru desfăşurarea pregătirii practice a elevilor şi asigură împreună cu operatorii economici sau instituţii publice partenere materiile prime şi materialele necesare dobândirii de către elevi a competenţelor profesionale.

De asemenea, condiţiile de organizare şi desfăşurare a stagiilor de pregătire practică în unitatea de învăţământ sunt reglementate de contractele cadru cu operatorii economici sau instituţiile publice partenere. Pentru organizarea stagiilor de pregătire practică în unitatea de învăţământ, aprobarea este dată de inspectorul şcolar general, la cererea unităţii de învăţământ.

like facebookStagiile de pregătire practică prevăzute prin planul cadru de învăţământ se desfăşoară pe baza contractelor de pregătire practică încheiat între unitatea de învăţământ profesional, operatorul economic sau instituţia publică partener de practică, elev şi părinte

Contractele de pregătire practică pot fi încheiate individual sau pentru mai mulţi elevi care se pregătesc pentru aceeaşi calificare profesională.

Multe din liceele tehnologice din Botoşani au renunţat la propriile ateliere, după desfiinţarea învăţământului profesional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *