Poliţist de frontieră, lider al unei grupări de contrabandişti cu ţigări. Vezi ce pedeapdă a primit!

descinderi mascati3Judecătorii Tribunalului Botoşani au finalizat, luni, un dosar privind o grupare de 18 contrabandişti cu ţigări coordonată de un civil şi un poliţist de frontieră. Sentinţa îl vizează pe agentul Gicu Epuraş din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

Acesta împreună cu un alt lider al grupării, Tiberiu Lucian Ceică, au primit cele mai mari pedepse, respectiv trei ani de închisoare cu suspendare şi cinci ani termen de încercare.

like facebookAlţi şapte inculpaţi, Benone Marian Ceică, Claudiu Maricel Ceică, Victor Borş, Andrei Bănărescu,  Marius Sorin Strîmbu, Constantin Andy Florea şi Gabriel Nicolae Beşleagă au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani.

Trei inculpaţi, Ghiorghe Negru, Costel Roman şi Andrei Ioan Niculiţă au primit câte un an şi jumătate cu suspendare şi trei ani termen de încercare.

Restul inculpaţilor, şase la număr, au primit câte un an de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare între trei şi cinci ani, aceştia fiind Ghiţă Pintilei, Ionuţ Marius Pintilii, Cătălin Daniel Afrăsinei, Marius Ilie Zalinschi, Dorel Petrariu şi Stelian Ursuleanu.

Dosarul a fost deschis după ce în urmă cu un an procurorii DIICOT au organizat o acţiune de amploare având 24 de descinderi. În urma operaţiunii au fost formate două dosare, cel de la Tribunalul Botoşani şi unul de competenţa Curţii de Apel Suceava. Cel de la instanţa superioară, fiind anchetaţi şi un ofiţer al Sectorul Poliţiei de Frontieră Darabani precum şi Primarul comunei Păltiniş, Constantin Romanescu.

Potrivit anchetatorilor în cazul primei grupări, poliţistul de frontieră alături de celălalt lider primeau ţigările din Republica Moldova şi ulterior le distribuiau celorlalţi membri.

În cele din urmă se videau pe pieţe din Botoşani, Iaşi şi Neamţ. În numai şase luni, aprilie-noiembrie 2013, poliţistul a primit 70.000 de pachete de ţigări. Valoarea prejudiciului total estimat de procurori se situează la valoarea de 1,5 milioane de lei.Potrivit anchetatorilor acesta, locuieşte într-o localitate situată pe malul râului Prut şi primea direct ţigările de la cetăţenii moldoveni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *