Focar de scarlatină la o şcoală din Dorohoi

medic verificand eleviPărinţii micuţilor care învaţă la Şcoala 7 „Al. I. Cuza” din Dorohoi se tem că aceştia se vor îmbolnăvi de scarlatină, în unitate fiind confirmate mai multe cazuri de acest fel. Primele cazuri au apărut la una din clasele zero, însă cadrele didactice spun că şi copii din afara acesteia au simptome de boală. Îngrijorarea părinţilor este cu atât mai mare cu cât în ultimele zile ale săptămânii trecute angajaţii şcolii au „intoxicat şcoala cu cloramină” în ideea de a dezinfecta clasele, iar inspectorii epidemiologi au anunţat campanii de recoltare de probe şi dezinfectarea şcolii.

like facebook„Am fost anunţaţi să nu dăm de mâncare la copii în ziua de luni (n.r. – ieri) pentru că doctorii vor veni şi vor recolta probe pentru exsudat faringian. Cadrele medicale nu au apărut la ora planificată şi nici pe parcursul zilei”, a reclamat redacţiei Monitorului unul dintre părinţi.

Liliana Pădurariu, directoarea şcolii, a confirmat cele reclamate, însă a precizat că elevii au putut mânca pachetul format din lapte şi corn.

Noi am dezinfectat şcoala şi urmau să vină şi cadrele de la judeţ cu soluţii speciale. Nu ştiu de ce nu au ajuns astăzi (nr- ieri)”, a declarat Liliana Pădurariu.

Până la clarificarea situaţiei, mai mulţi părinţi şi-au dus copiii la medic.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *