Ambulanţă chemată pentru o gravidă „cu membrane rupte”. Ce surpriză au avut cadrele medicale!

ambulanta mall botosani.1jpgZeci de apeluri false la 112 pun lunar pe drumuri echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Potrivit reprezentanţilor SJA Botoşani, în jur de zece dintre solicitările lunare sunt fictive. Ultimul caz care a pus pe drumuri un echipaj de la Ambulanţă s-a petrecut săptămâna trecută. O persoană de la Cordăreni a sunat la 112 şi a solicitat sprijinul cadrelor medicale pentru o gravidă „cu membrane rupte”. Cadrele medicale care au ajuns la faţa locului au constatat, după îndelungi căutări, că nu există nicio familie în sat cu numele indicat prin telefon.

like facebookApelurile sunt făcute de persoane care se joacă cu apelurile 112. Ne dau solicitarea, ne dau punct de reper, însă când ajungem la caz nu îl găsim. Probabil stau ascunşi pe undeva după o perdea şi rând de echipaj”, a declarat Liliana Mateciuc, directorul SJA Botoşani.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă fac un apel la cetăţeni şi spun să sune la 112 doar în caz de necesitate, altfel poate fi blocată activitatea instituţie, iar viaţa unui pacient poate fi pusă în pericol în acel moment.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *