Topul celor mai scumpe clădiri aflate la vânzare în Botoşani

Zeci de imobile din judeţul Botoşani care funcţionează ca sedii de firme, spaţii comerciale sau de producţie au fost scoase la vânzare. Fie că proprietarii au datorii la bănci, fie că firmele acestora au dat faliment, fie că pur şi simplu vor să renunţe la ele, clădirile au fost puse în vânzare, iar preţurile ajung şi până la 2,5 milioane de euro.

casa lui Lulu Romascanu, la vanzarePe prima poziţie în acest clasament se află, detaşat, casa din Mănăstirea Doamnei construită pe numele defunctului Lulu Romaşcanu.

like facebookImobilul cu o suprafaţă de 3.900 mp şi un teren aferent de peste trei hectare şi jumătate a fost pus în vânzare cu nu mai puţin de 2,5 milioane de euro.

vegastel botosaniPe poziţia a doua se află, în mod categoric, clădirea Vegastel, din zona ultracentrală a municipiului Botoşani. Spaţiul care îi aparţine omului de afaceri Adrian Prodan a fost scos la vânzare pentru 1,7 milioane de euro. Blocul a fost ridicat în perioada 2007- 2008 cu scopul iniţial de a fi sediul companiei Vegastel, cea care a deţinut lanţul de magazine de telefonie mobilă cu acelaşi nume.

like facebookConstrucţia de pe strada Teatrului are 2.235 metri pătraţi şi este compusă din demisol, parte şi cinci etaje. La parterul imobilului se află sediul din Botoşani al Intesa Sanpaolo Bank, iar la la diferite etaje se află sediulunor firme. La ultimul nivel, funcţionează barul Up Caffe, scos şi el la vânzare.

mag impex srl sediu botosani1Pe trei în clasamentul celor mai scute clădiri scoase la vânzare se află fabrica de fier forjat Mag Impex SRL din Zona Industrială a municipiului Botoşani. Aceasta a fostscos la vânzare la un preţ de 4,4 milioane de lei, echivalentul a un milion de euro.

Clădirea cuprinde birouri, o hală de producţie de 1000 de mp, dar şi un teren 3000 de mp.

la negustoriPe locul al patrulea este pub-ul La Negustori, patronat de consilierul local Paul Onişa. Clădirea de pe strada 1 Decembrie, lângă Biblioteca Judeţeană, a fost scosă la vânzare pentru 799.000 de euro, sumă care poate fi achitată şi în tranşe, însă după plata uneu8i avans de 60%. Imobilul este monument istoric, atestat din anul 1897, el găzduind Banca Negustorească a României.

like facebookÎn prezent este amenajat parterul pentru restaurant, crama originala la subsol si curtea interioara cu terasa pergola pe parter si etaj. Spatiul include si o locuinta cu intrare din curtea interioara, precum si un birou.

sam trading botosaniPe cinci se află spaţiile uneia dintre cele mai cunoscute firme în domeniul comerţului cu produse agricole au fost scoase la vânzare. Este vorba de depozitul şi birourile societăţii comerciale Sam Trading Botoşani, cu terenul aferent de 1.850 metri pătraţi, pentru care proprietarul cere aproape 600.000 de euro (mai exact 597.000 de euro).

Imobilele sunt situate în Manoleşti Deal, în vecinătatea sediului Serviciului Poliţiei Rutiere. Proprietarul vinde hala de 974 metri pătraţi, construită din panouri sandwich, acoperită cu tablă lindab, toate utilitatile, apa, canalizare, curent, gaz, vestiare si baie, dar şi casa formată din parter şi mansară, de 180 mp. Casa cuprinde birouri la parter, 2 bai, bucatarie, 3 camere la etaj, baie, bucatarie.

sediul alliantz tiriac BotosaniPe locul a şaselea se situează sediul companiei de asigurări Allianz Ţiriac din municipiul Botoşani. Imobilul situat pe Calea Naţională este vândut la un preţ de 420.000 de euro.

Clădirea aparţine unei firme din grupul Alliantz cu sediul în Germania, care adminsitrează, se pare, toate spaţiile din România ale companiei de asigurări.

Spaţiul de birouri dispune de subsol, parter şi trei etaje, având o suprafaţă utilă de 675 mp şi o suprafaţă construită de 794 mp. În acest moment, el este închiriat, în proporţie de 75%, de Allianz Tiriac

 

One thought on “Topul celor mai scumpe clădiri aflate la vânzare în Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *