Cerc pedagogic al directorilor de licee din judeţ. Vezi ce s-a discutat!

directori scoli 1Joi, la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani, s-a desfășurat Cercul pedagogic al directorilor de licee din municipiul Botoşani, corespunzător semestrului I al anului şcolar 2014-2015. Activitatea metodică a vizat trei teme majore: Managementul promovării imaginii instituţiei şcolare, Educaţia pentru ştiinţă și Organizarea activităţii de curriculum la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani.

Deschiderea cercului pedagogic a fost realizată de inspectorul şcolar general, Mihaela Huncă, şi de inspectorul şcolar general adjunct, Gabriel Hârtie, și a constat în sublinierea semnificațiilor acestui tip de întâlniri: împărtăşirea de experienţe din domeniul educaţiei, oferirea de exemple de bună practică, acordarea de îndrumări pedagogice cu scopul de a îmbunătăţi permanent procesul instructiv-educativ şi activitatea de promovare a imaginii şcolii.

Activitatea metodică s-a desfăşurat având ca suport de dezbatere activităţi, proiecte şi programe desfăşurate de elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani. Programul metodic a fost structurat pe domeniile de acţiune ale managementului promovării şcolii în comunitate: performanţa şcolară, proiecte şi programe, activităţi extracurriculare, oferta educaţională corelată cu cerinţele actuale ale societăţii, curriculumul la decizia şcolii. În partea a doua, a avut loc o activitate demonstrativă de tip debate, susţinută de două echipe de elevi ale colegiului, sub coordonarea profesorului Livia Petrune. Moțiunea dezbătută a fost Predarea integrată a științelor versus predarea științelor ca discipline separate.

Cercul pedagogic, la care au participat aproximativ cincizeci de directori, s-a concentrat în special pe metoda proiectelor din perspectiva abordării conceptelor integrate și multidimensionale în educația de nivel liceal (activitate demonstrativă), setul de proiecte, programe şi instrumente pentru stimularea, monitorizarea și aprecierea pregătirii pentru școală şi viaţă (abordare teoretică), și diseminarea exemplelor de bună practică din cadrul proiectelor educaționale naţionale şi internaţionale desfăşurate de elevii şi cadrele didactice de la această unitate de învăţământ.

Concluzionând activitatea metodică desfăşurată, inspectorul şcolar general, Mihaela huncă,  a precizat: ”Astăzi, s-a desfăşurat o activitate metodică a directorilor, o activitate de succes, care a avut ca obiectiv prezentarea modalităţilor de promovare a imaginii şcolii şi oferirea unor exemple de bună practică din învăţământul botoşănean. Din materialele şi activităţile demonstrative realizate s-a remarcat implicarea cu seriozitate a elevilor, a cadrelor didactice şi a directorilor în crearea unui demers managerial şi a unui învăţământ de calitate, ceea ce dovedeşte din nou valoarea dascălilor care îndrumă pașii elevilor spre educație. Sunt exemple ale unei vocaţii împlinite”.

Sursa: comunicat IŞJ

One thought on “Cerc pedagogic al directorilor de licee din judeţ. Vezi ce s-a discutat!

  1. Din pacate…. si chiar din pacate, la acest CERC cu directorii nu s-a discutat nimic! Cineva s-a laudat cu niste proiecte si nimic! Mi-e rusine de ceea ce domnii inspectori spun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *