Scandal pentru bărbatul întors din mormânt

deshumareDatele preliminare ale necropsiei efectuate sâmbătă în cazul bătrânului de 87 de ani, din Cordăreni, exhumat la solicitarea procurorilor, arată că acesta a decedat din cauza unei hernii inghinale.

Medici chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean, contactaţi de reporterii Monitorului, s-au arătat stupefiaţi că în această epocă în spitalele româneşti se moare din cauza unei hernii. „După mine pacientul trebuia operat imediat. Exista riscul să moară pe masă sau după, însă la noi în chirurgie este foarte grav să nu intervii”, a declarat un chirurg botoşănean, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

like facebookManagerul Spitalului Dorohoi, Stelian Gherasim, a precizat că hernia depistată de legişti ar fi putut duce la ocluzie intestinală, iar aceasta la deces. El a exclus însă orice culpă medicală. Anchetatorii îşi continuă verificările şi susţin că faptele cercetate sunt în continuare cele stabilite iniţial de procurori, adică ucidere din culpă, abuz în serviciu şi fals. Ei aşteaptă acum raportul scris al legiştilor, concluziile provizorii fiind comunicate verbal.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *