Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!

vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 10-23 noiembrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, primele zile vor fi caracterizate de o vreme în general caldă, cu precădere în zonele mai înalte de relief. Valorile mediate pe regiune ale temperaturilor maxime vor fi de 10…14 grade, iar cele ale temperaturilor minime vor fi de 3…6 grade. Începând cu 15 noiembrie, valorile termice vor scădea, devenind apropiate de mediile climatologice specifice în a doua jumătate a lunii, cu maxime de 6…9 grade şi minime de 1…4 grade, în medie.

Vor fi posibile ploi slabe sau burnițe, cu caracter local, îndeosebi în cea de a doua săptămână de prognoză.

like facebookLa munte, regimul termic diurn se va situa în mare parte a intervalului de prognoză peste cel climatologic normal, în special în primele zile, când vor fi în medie 9…12 grade. Tendinţa este, însă, de scădere uşoară, mai ales în a doua săptămână, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 4…7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive în prima săptămână, apoi vor scădea la o medie uşor sub limita de îngheţ.

Vor fi posibile ploi locale în jurul datei de 14 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creşte în perioada 17-20 noiembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *