Incredibil! Elevi arestaţi la domiciliu! Ei nu au voie decât să meargă la şcoală

infractor- politisti
Foto: www.bvn.ro

Caz unic în Botoşani Mai mulţi elevi au fost arestaţi la domiciliu, instanţa permiţându-le acestora să meargă doar până la şcoală. Situaţia a fost înregistrată în municipiul Dorohoi, acolo unde patru adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani au săvârşit, într-o lună, nu mai puţin de 24 de infracţiuni, de la furturi până la tâlhării.

like facebookTrei dintre cei patru sunt elevi la şcoli gimnaziale, iar cel de-al patrulea este elev la liceu. Aceştia furau din locuinţe, din curţi şi chiar smulgeau poşetele femeilor, după care se întâlneau într-o colibă la marginea Dorohoiului, unde împărţeau „prada”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi au propus, miercuri, magistraţilor arestarea preventivă a celor patru elevi, însă judecătorii au decis ca aceştia să fie arestaţi la domiciliu.

Cei patru sunt, potrivit portalului instanţei, Alexandru Constantin Grigoroşcuţă, Florin Costel Dohotariu, Alexandru Lucian Hoştină şi Calentin Florin Ciubotaru.

 

Nume Calitate parte
GRIGOROŞCUŢĂ ALEXANDRU CONSTANTIN Inculpat
DOHOTARIU FLORIN COSTEL Inculpat
HOŞTINĂ ALEXANDRU LUCIAN Inculpat
CIUBOTARIU VALENTIN FLORIN Inculpat

 

Şedinţe

28.10.2014
Ora estimata: 14:30
Complet: JDL4
Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea de arestare preventivă a inculpaţilor. În temeiul art. 202 alin.4 lit. d cu raportare la art. 218 – 222 Cod procedură penală, ia faţă de inculpaţi măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile. Onorariu pentru avocat din oficiu, în sumă de 400 lei, va fi suportat din fondurile Ministerului Justiţiei, pentru av. Zgîmbău Claudia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 28 octombrie 2014 ora 14.50.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  13/2014  28.10.2014

One thought on “Incredibil! Elevi arestaţi la domiciliu! Ei nu au voie decât să meargă la şcoală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *