Ministrul Fondurilor Europene s-a întâlnit cu autoritățile locale și directorii de școli. Vezi ce veste le-a adus profesorilor!

eugen teodorovici ministrul fondurilor europeneMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit, joi, la Botoșani, cu oameni de afaceri, directori de instituții deconcentrate, dar și cu directorii unităților de învățământ din Botoșani. În cadrul acestei întâlniri, Eugen Teodorovici a prezentat sursele de finanţare europeană care vor putea fi accesate atât de mediul de afaceri, cât şi de administraţiile publice locale, în exerciţiul financiar 2014 – 2020.

like facebookDe asemenea, la întâlnirea cu profesorii, ministrul le-a adus acestora câteva noutăți. El a vorbit despre subvenția de 150 de euro pe care o vor primi în câteva săptămâni.

Este o sumă pe care am decis să o dăm pentru sprijinul metodologic fiecărui cadru didactic și nu doar. În zilele următoare, adică vineri, vom semna contractul de finanțare între noi și Ministerul Educației, urmând ca această sumă să fie transferată către inspectoratele școlare și universități, iar în câteva săptămâni să ajungă la dumneavoastră „, a spus ministrul la Botoșani.

eugen teodorovici ministrul fondurilor europene3El a menționat că aceasta este o primă etapă și că se dorește ca subvenția pentru formarea cadrelor didactice să fie acordată an de an. De asemenea, Teodorovici a declarat, la Botoșani, că nu se vor cere profesorilor documente justificative privind modul cum au cheltuit banii primiți de la Guvern.

Fără astfel de situații. Nu poți să ceri unui profesor să vină și să justifice pe ce a dat banii primiți de Guvern. Mi se pare sub demnitatea unui cadru didactic”, a mai spus ministrul.

inspectori scolari si directori

One thought on “Ministrul Fondurilor Europene s-a întâlnit cu autoritățile locale și directorii de școli. Vezi ce veste le-a adus profesorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *