Medic pediatru: S-au întâlnit cazuri de anorexie psihogenă la adolescente, din cauza curelor de slăbire

Aurel tinca pediatrieUn medic pediatru din Botoşani trage un semnal de alarmă: s-au întâlnit cazuri de anorexie psihogenă la adolescente, din cauza curelor repetate de slăbire. Medicul Aurel Tinca, coordonatorul Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean, susţine că aceste cazuri sunt severe şi incurabile. Potrivit acestuia, nu este lună în care să nu se prezinte la Urgenţele de la Pediatrie eleve care au leşinat la şcoală.

Medicul pediatru afirmă că astfel de cazuri sunt rezultatul unor „relaţii” care nu sunt întotdeauna normale, care sunt stabilite pe de o parte în microclimatul elevului, pe de altă parte în macroclimatul şcolar şi mediul social.

like facebookAtâta timp cât există vârstă tânără, cât există modificarea constelaţiei hormonale la anumite vârste, cât există un conflict emoţional la şcoală, cât există conflict emoţional la discotecă, cât există cârciumi în apropiere de şcoli, uneori chiar în şcoli se comercializează băuturi alcoolice, vom întâlni şi astfel de chestii.  Nu este rău ca o adolescentă să se preocupe de aspectul ei, este un lucru extraordinar. Foarte bine că mănâncă cu grijă, că este atent cum arată, este excepţional, însă acest adolescent trebuie învăţat cum să facă treaba asta, pentru că dacă face excese în plus sau în minus apar dereglări biologice care duc la lipotimii. Au fost şi sunt cazuri din nefericire că după cure repetate de slăbire s-a transformat această chestie într-o obsesie şi s-au întlnit cazuri de anorexie psihogenă, care este catastrofală„, a menţionat Aurel Tinca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *