Ajutoare de minimis promise de executivul Primăriei pentru stimularea agenţilor economici

primar ovidiu portariuc botosaniConducerea Primăriei Botoşani a anunţat lansarea în dezbatere publică a două proiecte pentru stimularea investiţiilor.

like facebookPotrivit primarului Ovidiu Portariuc, un proiect face referire la scutierea de la plată a impozitelor pe clădiri şi terenuri a agenţilor economici care fac investiţii de peste 75.000 de euro şi înfiinţează peste cinci locuri de muncă. Edilul a menţionat că estimările angajaţilor Primăriei privesc ca beneficiari cel puţin 50 de firme până în anul 2019.

Un alt proiect de hotărâre ce va fi dezbătut în următoarea perioadă va fi cel privind eşalonarea la plată a impozitelor şi taxelor locale a firmelor care înregistrează restanţe din motive obiective. Astfel, pentru datorii de până la 100.000 de lei se poate face o elşalonare de până la un an, iar pentru cele de până la 400.000 de lei se poate ajunge până la cinci ani.

” Am pregătit două hotărâri de CL care vin în sprijinul mediului de afaceri cu scopul de a stimul mediul de afaceri şi crearea de noi locuri de muncă în municipiul Botoşani. A fost definitivat proiectul de minimis pentru ajutorarea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă în municipiul Botoşani. Sper ca această măsură să stimuleze investiţiile şi merge împreună cu celelalte măsuri de ajutor promovate de Guvernul României. Vom elabora un mic ghid cu toate aceste măsuri de stimulare atât la nivel central cât şi local”, a declarat Ovidiu Portariuc.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *