O nouă concluzie în cazul femeii operate de patru ori: Nu s-au comis erori sau greșeli medicale legate de conduită sau abateri de la normele deontologice

Mihaela Profir
Mihaela Profir, duminică, în Spitalul Judeţean Mavromati

Comisia care a anchetat cazul femeii operată de nu mai puțin de patru ori  după o naștere la Maternitatea Botoșani a stabilit că nu s-au comis erori sau greșeli medicale legate de conduită sau abateri de la normele deontologice, a declarat directorul de îngrijiri de la Spitalul Județean, Ioan Asaftei. Din comisia de anchetă au făcut parte medicii de la Secția de Obstetrică și Ginecologie : Gina Puflea, Maria Olaru, Camelia Todică, Alexandru Podariu. Procesul verbal cu concluziile finale ale anchetei de la Botoșani a fost inaintat la Iași, profesorului Mircea Onofriescu, care va da ultimul verdict în cazul copilului mort la maternitate.

like facebookDoamna doctor Carmen Oprișanu a acționat corect, conform normelor medicale aflate în vigoare, respectând protocoalele terapeutice ale secției. În cazul în speță, comisia se pronunță că nu s-au comis  erori sau greșeli medicale legate de conduită sau abateri de la normele deontologice și nu se reține nicio abatere profesională și nici vreo încălcare a vreunei reguli a deontologiei profesiei medicale„, a declarat Asaftei.

Reamintim că Mihaela Profir a ajuns la Maternitate pentru cea de-a doua naştere. După un lung travaliu şi chinuri puternice, medicii şi-au dat seama că nu poate să nască fără cezariană, aşa încât au schimbat soluţia.

După puţin timp, femeia a suferit o hemoragie internă, astfel încât a fost supusă celei de-a doua intervenţii chirurgicale. Pentru că starea ei s-a agravat, femeia a fos transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Mavromati, unde a suferit o a treia operaţie, după care a rămas internată pe reanimare, fiind supusa la o alta interventie chirurgicala. Bebeluşul acesteia, un băieţel, a murit a doua zi după naştere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *