Stadioanele din Botoşani şi Dorohoi, păzite, sâmbătă, de 120 de jandarmi

jandarmi stadionSâmbătă, 25 octombrie, 120 de lucrători din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani vor asigura ordinea şi liniştea publică la meciurile de fotbal disputate de F.C.M. Dorohoi şi F.C. Botoşani pe teren propriu, în compania echipelor Săgeata Năvodari – de la ora 11.00, pe Stadionul municipal Dorohoi, respectiv Rapid Bucureşti  – de la ora 21.00, pe Stadionul municipal Botoşani,  în cooperare cu efective de poliţie, pompieri, poliţie locală şi  reprezentanţi ai firmelor de securitate care asigură măsuri de ordine în interiorul stadioanelor.

Reamintim spectatorilor că le este interzis să pătrundă în incinta stadionului sub influenţa băuturilor alcoolice sau să consume băuturi alcoolice în incinta acestuia,  persoanele care săvârşesc aceste fapte fiind pasibile de a fi sancţionate cu amendă cuprinsă între 250 – 750 lei sau cu prestarea a 100 -150 ore de activităţi în folosul comunităţii, precum şi cu sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 6 luni, conform prevederilor legii nr.4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive .

like facebookDe asemenea, spectatorii au obligaţia de a se supune controlului corporal preventiv şi al bagajelor efectuat de către forţele de ordine la intrarea pe stadion, scopul acestuia fiind de a nu permite intrarea cu obiecte contondente care ar putea fi folosite la săvârşirea unor fapte cu violenţă îndreptate împotriva jucătorilor, oficialilor, spectatorilor sau forţelor de ordine.

Jandarmeria recomandă spectatorilor să vină la stadion din timp, încă de la deschiderea porţilor de acces, pentru a fi evitată aglomeraţia în zonele de intrare şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea duce la manifestări violente .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *