Spital municipal de boli cronice şi îngrijiri paleative construit în Botoşani

consiliu localPrimăria Botoşani vrea să construiască un Spital municipal de boli cronice şi îngrijiri paleative. Consilierii locali au aprobat, joi, un proiect privind transmiterea din proprietate publică a municipiului Botoşani în proprietatea publică a statului , respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii a terenului unde va fi realizat spitalul.

Este vorba de aproape 1000 mp teren situat în spatele Spitalului de Recuperare. Potrivit rapostului de specialitate, recenta modificare a Ordonanţei 25 din 2001 privind înfiinţarea CNI permite administraţiilor municipale să acceseze programul -unităţi sanitare din cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social.

Efectul propus al acţiunii, susţin reprezentanţii municipalităţii, este determinat de susţinerea nevoii de promovare a unor servicii de specialitate  în centre de îngrijiri specializate prin crearea pentru pacienţii în stadii terminale a unei stări de linişte precum şi oferirea unor servicii şi programe specifice.

Sistemul spitalicesc existent în judeţul Botoşani nu poate acoperi în acest moment şi nevoile de îngrijiri de tip paleativ din cauza costurilor ridicate pe pacient Având în vedere greutăţile financiare cu care se confruntă Spitalul Judeţean Mavromati, existenţa unui spital de boli cronice şi îngrijiri paleative va degreva secţiile de oncologie şi neurologie actuale, de îngrijirea bolnavilor aflaţi în stadiul terminal„, se spune în raportul de specialitate.

Investiţia ar urma să fie realizată de Ministerul Dezvoltării, prin CNI, iar din bugetul local vor fi asigurate fonduri pentru racordul clădirii la utilităţi, întreţinere. Primăria Botoşani va solicita şi avizul Ministerului Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *