Preţul la energia termică din Botoşani, printre cele mai mici din ţară

modern calor botosaniÎn municipiul Botoşani se furnizează energie termică la unele din cele mai mici preţuri la nivel naţional. Potrivit unei situații publicate înainte de debutul sezonului rece de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare, în rândul oraşelor importante ca mărime din ţară, Botoşaniul se află pe locul patru în topul cu cele mai mici tarife la încălzire. Asta chiar şi în condiţiile în care în ultimii trei ani tarifele reglementate la gazele naturale pentru producătorii de energie termică au crescut cu nu mai puțin de 12%.

like facebookÎn toată Moldova, cu o singură excepţie, Modern Calor S.A. practică cel mai mic preţ de facturare la populaţie. În alte şapte oraşe mari din regiune, care dispun de sisteme centralizate, energia termică este mai scumpă, în unele cazuri chiar cu 45-55%. La Botoşani preţul de facturare la populaţie a rămas neschimbat, asta după ce anul trecut a scăzut de la 180 la 170 de lei/Gcal. Această performanţă a fost posibilă deoarece în ultimi ani s-au investit, din fonduri europene, guvernamentale şi locale, peste 55 de milioane de euro pentru modernizarea şi eficientizarea sistemului de producere, transport şi distribuţie a energiei electrice şi termice din municipiul Botoşani. Astfel s-a ajuns ca, potrivit calculelor specialiştilor, sistemul centralizat să fie cu 40% mai rentabil decât orice sistem individual, aceasta din cauza sumelor importante care ar trebui investite de beneficiar în cazul celei de-a doua variante.

În aceste condiţii, societatea Modern Calor se adresează potenţialilor clienţi cu o ofertă cât se poate de avantajoasă pentru rebranşarea la sistemul de termoficare, principalele condiţii care trebuie îndeplinite fiind formularea unei solicitări scrise în acest sens şi ca imobilul să fie situat în zona unitară de încălzire. O importantă categorie căreia i se adresează această ofertă este aceea a proprietarilor care au avut centrale de apartament, dar, odată acestea ajunse la limita de funcţionare, respectivii nu doresc să investească alți bani într-o nouă centrală.

Interesant de menționat este că, în ultima vreme, tot mai mulţi proprietari de imobile de locuit noi optează pentru încălzirea centralizată în dauna investiţiei într-un sistem independent costisitor.

Sursa: Comunicat de presă Modern Calor

One thought on “Preţul la energia termică din Botoşani, printre cele mai mici din ţară

  1. 55 milioane euro pentru 11000 consumatori înseamnă câte 5000 euro pe consumator cheltuiţi şi din banii contribuabililor. Este atât de rentabilă afacerea când o centrală de apartament costă circa 500 euro? De instalat o centrală termica de apartament costă cam 1000 euro cu manoperă şi materiale iar primăria îi putea ajuta doar pe cei cu probleme sociale . Însă nu se mai puteau fura atât de mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *