Comoditate maximă. Mai mulţi săraci refuză lemnele Primăriei pentru că nu sunt despicate

eugen turcanu dspsa botosaniSituaţie incredibilă petrecută în Botoşani. Unele persoane care ar putea să beneficieze de lemne gratuit de la Primărie pentru încălzire, refuză să le primească pentru că nu sunt despicate şi nu le sunt duse acasă şi aşezate.

like facebookDirectorul Direcţiei Servici Publice Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu a explicat că în urma toaletării copacilor din municipiu s-a obţinut o cantitate impresionantă de masă lemnoasă, iar persoanele cu venituri mici, în baza legii, pot să beneficieze de lemne, pe lângă ajutorul bănesc pentru încălzire.

Astfel, zeci de persoane primesc între 500 şi 1000 de kilograme, însă unele refuză. Directorul DSPSA a menţionat că a avut situaţii de refuz, scris, pe motiv că lemnele nu sunt tăiate la dimensiunile dorite sau că nu sunt aşezate după ce sunt aduse până la domiciliul persoanelor beneficiare.

„Lemnul obţinut în urma toaletării copacilor din municipiul Botoşani se duce în depozitul de la sediul nostru, iar ulterior, în baza unor adrese primite de la Serviciul de Asitenţă Socială transmitem persoanelor cu venituri reduse, cantitatea de 1000 de kilograme. Au fost situaţii când am dat în două tranşe. Am strâns o cantitate impresionantă de lemne, aproape blocând depozitul nostru de la trei coline şi am început, de câteva săptămâni, furnizarea materialului lemnos. În pofida acestui aspect am întâlnit speţe când am fost refuzaţi pe motiv că lemnele sunt prea gros tăiate, că nu le-am dus în curte, nu le-am pus în şopron. Aceste lucruri nu le putem face pentru că nu putem presta servicii, în sensul în care să le punem şi pe foc”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *