Final de anchetă la Maternitatea Botoşani, în cazul pacientei operată de patru ori. Vezi ce spun medicii!

maternitatea-BotosaniReprezentanţii comisiei de anchetă de la Spitalul Judeţean consideră că protocoalele terapeutice au fost respectate în cazul pacientei de 35 de ani, care a fost spusă la patru intervenţii chirurgicale. Comisia stabilită la nivel judeţean a prezentat primele concluzii ale anchetei şi urmează ca o comisie superioară de disciplină din Centrul Universitar Iaşi să decidă, în baza raportului trimis de la Botoşani,  dacă a fost sau nu culpă medicală în acest caz. Medicul Gina Puflea, coordonatorul Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie, a declarat că Mihaela Profir este stabilă şi recuperată.

Nu suntem noi în măsură să spunem dacă este culpă medicală sau nu. Asta o va decide comisia superioară„, a spus Gina Puflea.

Ea a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă şi filmul evenimentului. Potrvit medicului, la internare pacienta avea o dilataţie de 3 cm, iar copilul era perfect sănătos.

Au urmat cinci ore de travaliu , după care s-a intrat în expulzie. După aproape 20 min. s-a constatat că expulzia s-a blocat. S-a intrat în urgenţă în operaţie cezariană, s-a extras un nou născut de sex masculin de 3800 grame cu Apgar 1. Fătul a fost dus pe reanimare, iar la câteva ore de la intervenţie nu a mai supraveţuit„, mai spus Gina Puflea.

like facebookDupă cezariană s-a constatat o sângerare intraoperatorie, iar pacienta a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. După operaţie, starea pacientei s-a agravat şi a fost transferată pe secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean. După câteva ore s-a constat o problemă de hemostază şi s-a reintervenit. După a treia intervenţie s-a meşat abdomenul. Starea pacientei a devenit stabilă, iar la o a patra intervenţie s-a practicat pentru extragerea meşelor.

Potrivit coordonatorului Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie, în momentul internării nu s-a pus problema efectuării unei cezariene. Bebeluşul a murit din cauza unei hipoxii severe, respectiv lipsă de oxigen pe perioada expulsei. Deşi s-a încercat reanimarea fătului, organismul nu a mai reacţionat.

Caz cutremurător în Maternitate. Operată de trei ori în mai puţin de 24 de ore, după o naştere. Bebeluşul a murit a doua zi

 

One thought on “Final de anchetă la Maternitatea Botoşani, în cazul pacientei operată de patru ori. Vezi ce spun medicii!

  1. Sistemul de sanatate din Romania este pe putin spus jalnic din toate punctele de vedere.Medicii daca s-ar putea sa ia si pielea de pe tine.Te duci cu o boala si iesi cu 10. Intri aseptic si iesi septic.Este sub orice critica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *