Urban Serv achiziţionează GPS-uri pentru identificarea morţilor din cimitire

cimitirReprezentanţii societăţii Urban Serv intenţionează să aciziţioneze GPS-uri pentru identificarea morţilor din cele două cimitire din municipiul Botoşani. Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, a declarat că zeci de locuri de veci sunt în paragină, iar şansele pentru depistarea urmaşilor de către administratorul cimitirelor sunt mici. Mai mult, susţine directorul Urban Serv, sunt şi botoşăneni care nu-şi plătesc locurile de veci concesionate, iar în cazul acestora se va aplica legea, adică după un an de zile li se ridică concesiunea.

like facebookVreau să contractez o firmă specializată care să facă un program informatic pentru evidenţă în cele două cimitire, fiindcă şi noua Legea a cimitirelor prevede aşa ceva, program care să aibă cuprins în el în perspectivă o poziţionare prin GPS de a depista locul de înhumare din cimitir. Vine urmaşul care nu ştie unde este locul şi să poată fi căutat prin GPS„, a spus Drelciuc.

Noua lege a cimitirelor prevede şi închiderea zonelor supraaglomerate, unde nu mai sunt locuri de înhumare, drept pentru care în Cimitirul Pacea se va propune, luna viitoare, închiderea unor zone centrale din cimitir.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *