Aproape 150 de elevi botoşăneni şi-au depus candidaturi pentru Consiliile Şcolare ale Elevilor

Eduard Mititelu
Eduard Mititelu

Sâmbătă, 18 octombrie 2014, s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru o funcție în cadrul Consiliilor Școlare ale Elevilor din întreaga țară, mii de elevii fiind interesați de implicarea în singura structură reprezentativă a elevilor din România.
Începând cu 23 septembrie 2014 s-au înregistrat 4055 aplicații, județele Constanța, Suceava și Bacău ocupând locurile fruntașe ca număr de candidaturi. Numărul mare de elevi interesați plasează anul 2014 pe treapta a doua ca număr de aplicații depuse, mandatul 2009-2010 deținând până în prezent recordul – 4347 de aplicații.

Anul 2011 a adus Consiliului Elevilor 3208 candidaturi, în 2012 s-au înregistrat 3810 candidaturi, iar în 2013 – 4044 candidaturi, structura reprezentativă e elevilor din țara noastră însumând, în cei cinci ani aproximativ 19400 aplicații pe platforma suport, Wedu.ro.
Numărul maxim de candidaturi depuse într-o zi s-a înregistrat chiar în data de 17 octombrie, cu un total de 656 aplicații. În ultimele cinci zile desemnate pentru depunerea acestora platforma suport a Consiliului Elevilor a primit mai mult de 2500 de solicitări.

like facebookÎn perioada următoare, până pe 26 octombrie, elevii ale căror candidaturi sunt validate, urmează să își prezinte strategia de dezvoltare a Consiliului Școlar al Elevilor și planul de acțiune, din perspectivă personală, având în vedere funcția pentru care candidează, în fața colectivului de elevi și de profesori din școala de proveniență.
Având în vedere numărul mare de candidaturi depuse, se observă dorința de implicare a noii generații, lucru care ne bucură, deoarece dovedește poziția pe care Consiliul Elevilor și-o consolidează, ca parte a experienței școlare și extrașcolare a elevilor din România. Le mulțumesc tuturor factorilor implicați în activitățile de promovare, Consiliilor Județene ale Elevilor pentru efortul depus, Inspectoratelor Școlare Județene, formatorilor și seniorilor pentru sprijinul acordat, precum și echipei Wedu, care a facilitat procesul de înregistrare a aplicațiilor. Le urez mult succes colegilor din întreaga țară în cadrul alegerilor și îmi doresc ca aceștia să înțeleagă rolul Consiliului Elevilor și să facă reprezentare la nivel înalt, pe plan școlar, județean, regional și chiar național.” a declarat Eduard MITITELU, președintele Consiliului Național al Elevilor din România.

La nivelul judeţului Botoşani au fost depuse 144 de candidaturi.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *