Anchetă în urma cazului de la Maternitatea Botoşani: Femeia va fi operată a patra oară

medic angela turcanuConducerea Spitalului Judeţean s-a autosesizat în cazul femeii care se află internată pe Reanimare şi care a fost supusă la nu mai puţin de trei operaţii, două la Maternitate şi una la Spitalul Judeţean. Medicul Angela Ţurcanu, directorul medical al Spitalului Judeţean, a declarat că ancheta va fi realizată de profesionişti independenţi, iar rezultatele controlului vor fi interpretate de către un medic specialist din Iaşi, pentru a nu lăsa loc interpretărilor.

Comisia va stabili dacă este culpă medicală şi va analiza cazul de la internare până în momentul actual. Din discuţiile cu doamna doctor care a asistat la naştere şi cu medicul şef de secţie, mi s-a spus că au respectat toate protocoalele în vigoare. S-a încercat naştere naturală, iar în momentul în care s-a constatat că pacienta nu poate să nască natural, atunci s-a optat pentru cezariană. A fost vorba şi de sângerare masivă„, a spus directorul medical al Spitalului Judeţean.

Potrivit medicilor, pacienta este stabilă în acest moment şi urmează să fie supuse unei noi intervenţii chirurgicale, a patra.

like facebookEa va fi operată la Spitalul Judeţean de o echipă mixtă formată din chirurgi de la Spitalul Judeţean, dar şi de medici ginecologi de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie.

Mihaela Profir
Mihaela Profir, duminică, în Spitalul Judeţean Mavromati

Orice intervenţie chirurgicală presupune un risc chirurgical, risc de  sângerare, de tulburări de cuagulare asupra cărora pacienţii sunt informaţi„, a adăugat Angela Ţurcanu.

Mihaela Profir are 35 de ani, iar vineri dimineaţă a ajuns la Maternitate pentru cea de-a doua naştere. După un lung travaliu şi chinuri puternice, medicii şi-au dat seama că Mihaela Profir nu poate să nască fără cezariană, aşa încât au schimbat soluţia.

După puţin timp, femeia a suferit o hemoragie internă, astfel încât a fost supusă celei de-a doua intervenţii chirurgicale. Pentru că starea ei s-a agravat, femeia a fos transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Mavromati, unde a suferit o a treia operaţie, după care a rămas internată pe reanimare. Bebeluşul acesteia, un băieţel, a murit a doua zi după naştere.

Soţul femeii a anunţat că va depune plângere la Poliţie şi Colegiul Medicilor.

3 thoughts on “Anchetă în urma cazului de la Maternitatea Botoşani: Femeia va fi operată a patra oară

  1. MAI ,TU FACI POLITICA SAU MEDICIN?.CARE PROCEDURI S-AU RESPECTAT ?.DACA VEZI CA FEMEIA ARE 35 ANI SI POT APAREA PROBLEME ,O MAI LASI SA SE CHINUIE.PANA CAND UNUL DIN FAMILIA VOASTRA ,NU MOARE SAU NU TRCE PRIN ASA CEVA VOI ,,SALVATORII OAMENILOR ,NU O SAI INTELEGETI PE AMARATI .UMBLATI DOAR DUPA BANI .

  2. Nui o noutate in matrnitatea din botosani mie mia orbit fetita si a trebuit sa ajung cu ea in america pt operatie care a costat 50 $
    Rusine .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *