Comunicat PSD: Ministrul pentru buget aduce soluții pentru crearea de locuri de muncă

ministrul delegat pentru buget, DariusBogdan Valcu, la BotosaniMinistrul delegat pentru buget, Darius Vâlcov, a efectuat, sâmbătă, o vizită de lucru în județul Botoşani. Vizita sa face parte dintr-un turneu de informare a mediului de afaceri asupra schemelor de ajutor de stat pentru firmele mici și mijlocii, pentru stimularea creării de locuri de muncă în toată ţara.
like facebookPrezent la întâlnirea cu oamenii de afaceri, președintele PSD, Andrei Dolineaschi a declarat: ”Locurile de muncă și infrastructura reprezintă handicapul județului nostru. Trebuie să încurajăm crearea de locuri de muncă pentru tineri și pentru persoanele peste 55 de ani, care au fost disponibilizate în urma închiderii marilor fabrici din județ. Mediul privat este forța motrice a județului, oamenii de afaceri sunt motorul economiei. Îi încurajez pe oamenii de afaceri să se informeze despre schemele de ajutor create de guvernul Ponta”.
Minstrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov a declarat în cadrul sesiunii de informare că ținta schemelor de ajutor de stat pentru mediul privat este dezvoltarea regională prin stimularea creării de locuri de muncă și a investițiilor. Impactul proiectat de specialiștii guvernamentali este de 35.000 de noi locuri de muncă doar prin cadrul unei singure scheme de ajutor de stat. Proiectul prevede ca guvernul să preia jumătate din cheltuielile salariale și contribuțiile la bugetul de stat pentru IMM-urile care crează minim 20 de locuri de muncă noi. Guvernul Ponta a alocat deja 600 de milioane de euro, de pe urma cărora ar urma să beneficieze 1700 de companii din toată țara pe această schemă, urmând ca suma să fie suplimentată în cazul în care plafonul este atins.
Poate nu suntem guvernul perfect dar am redus CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, am scutit companiile de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, am impus măsuri de relaxare fiscală. Toate aceste măsuri au ca scop crearea de noi locuri de muncă”, a declarat ministrul Darius Vâlcov.
La întâlnire au mai participat prefectul județului Costică Macaleți, primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, și parlamentarii PSD Doina Federovici, Tamara Ciofu și Mihai Baltă și mai mulți oameni de afaceri din județul Botoșani și regiunea Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *