Vicepreşedinte CJ despre banii repartizaţi municipiului Botoşani: Cu îngrijorare i-am dat şi pe ăia

cristian achiteiVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei, a declarat că bugetul către primăriile din judeţ a fost împărţit corect şi, spune el, consilierii judeţeni ai PSD ar fi trebuit să facă amendamente la proiect, dacă au fost nemulţumiţi. Potrivit lui Achiţei, Consiliul Judeţean distribuie către primării doar 20% din suma primită de la Ministerul de Finanţe, iar restul de 80% au fost distribuiţi de acelaşi minister prin Direcţia de Finanţe Botoşani.

El a dat exemplul comunei Vlădeni care a primit, pe lângă banii repartizaţi de CJ, 700 milioane lei vechi pentru profesori şi persoanele cu handicap. El mai spune că aceeaşi comună a mai primit peste 2 miliarde lei vechi pentru echilibrarea bugetului. Achiţei a spus că şi municipiul Botoşani a primit aproape 40 miliarde lei vechi, pe lângă cei 2000 lei daţi de Consiliul Judeţean.

like facebook„Să ai un grup de 16 consilieri judeţeni şi să nu fii în stare să faci un amendament, ci să faci doar declaraţii politice este penibil. Cu îngrijorare am dat şi ăia 2000 lei la municipiul Botoşani. Mă gândeam dacă e în stare tovarăşul primar să îi cheltuie şi pe ăia. Dacă tot nu are proiecte serioase, nu ştiu de ce ar trebui să discutăm despre problema asta. De trei ani face un dezastru în Botoşani cu lucrările lui chinuite. Se chinuie să toarne 3 km pe Primăverii, să pună trei plombe. Din când în când îl mai are şi pe celălalt viceprimar care are revelaţii şi mai inaugurează câte o şarpantă„, a spus Achiţei, care a afirmat că s-a încercat echilibrarea sumelor cu cei 80% distruibuiţi de Finanţe, dar şi cu alte „sume ascunse”.

One thought on “Vicepreşedinte CJ despre banii repartizaţi municipiului Botoşani: Cu îngrijorare i-am dat şi pe ăia

  1. Mai Achitei, lasa-te de abureala asta ieftina ! Vrei sa spui ca toate comunele care au primit grosul banilor prin hotarirea CJ nu au fost trecute pe lista cu suma repartizate de Directia finantelor publice ? Nu ti-e rusine ? De ce nu ne spui citi bani au primit de la finante comunele conduse de PNL si PD?
    De ce nu ai incercat sa faci ,, echilibrare” – asa cum te-ai exprimat, pentru toate localitatile ? Cum poti sa justifici sumele enorme repartizatre unor comune minuscule comparativ cu 2.000 lei !!!!! acordate municipiului Botosani ? In plus, eu cred ca pe tine nu te-a intrebat nimeni la repartizare, ci tgotul s-a facut dupa voia si prin forta de catre Turcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *