Premieră! Şcoală scoasă la vânzare

scoala 4 BotosaniPremieră pe piaţa imobiliară din Botoşani. O şcoală cu o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi a fost scoasă la vânzare. Este vorba de clădirea în care a funcţionat Şcoala 4 din municipiul Botoşani.

Imobilul a fost retrocedat Fundaţiei Caritatea, cea care reprezintă comunitatea evreiască din România.

Acum, fundaţia cu sediul în Bucureşti vinde construcţia de 1.099 metri pătraţi şi terenul de 3.247 metri pătraţi.

like facebookCaritatea a lansat o invitaţie publică la negociere, cei interesaţi fiind în situaţia de a avansa un preţ pentru imobilul de pe strada Ştefan Luchian nr. 38

Imobilul este inclus in Lista monumentelor istorice, iar vânzătorul arată că municipalitatea are drept de preemţiune la cumpărare

„Fundatia Caritatea isi rezerva dreptul de a evalua ofertele primite in conformitate cu criteriile pe care le considera potrivite, in cadrul unui proces intern de analiza si selectie a ofertelor care va avea caracter confidential si al carui rezultat nu va fi facut public„, susţin reprezentanţii Fundaţiei Caritatea.

După ce a pierdut imobilul, municipalitatea a plătit chirie Fundaţiei Caritatea timp de mai mulţi ani. Pentru că suma lunară era prea mare, Primăria a renunţat la imobil.

De altfel, Şcoala 4 a fost desfiinţată juridic acum doi ani, clasele sale fiind preluate de Şcoala 11.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *