Laboratoarele de analize din Botoşani reclamate organismelor pentru protecţia consumatorilor

analize laboratorLaboratoarele de analize din municipiul Botoşani au ajuns să fie ţinta reclamaţiilor cetăţenilor. Radu Căjvăneanu, reprezentatul Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor a ridicat problema în cadrul Consiliului Consultativ menţionând că un cetăţean care şi-a făcut analizele la sânge la trei laboratoare din Botoşani a primit rezultate complet diferite.

like facebookRadu Căjvăneanu a invocat şi o lacună legislavtivă în sensul în care Comisariatzl Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor nu are atribuţii în domeniul sănătăţii.

” Poate ar trebui ca reprezentanţii CJPC să primească mai multe atribuţii în domeniul sănătăţii. Acum mai este un organism intermediar care preai astfel de cazuri”, a declarat Radu Căjvăneanu.

De celalată parte, Corneliu Saradan, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică a menţionat că este foarte important ca analizele să fi fost făcute în acelaşi timp, pentru că valorile pot oscila pe parcursul unei zile, dacă laboratoarele sunt acreditate şi ce etaloane folosesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *