Vremea se răceşte. Prognoza pe următoarele două săptămâni!

frunzeAdministraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a temperaturilor în perioada 29 septembrie-12 octombrie.

În Moldova, vremea va fi caldă la începutul intervalului, cu o medie de 23 de grade a temperaturilor maxime şi de 11 grade a celor minime, în ultima zi a lunii septembrie. Apoi însă, regimul termic va marca o scădere. Prin urmare, pe 5 – 6 octombrie mediile termice nu vor mai depăşi 14 grade ziua şi 4 grade noaptea şi, abia după data de 8 septembrie, temperaturile vor creşte, în medie, cu 4 grade Celsius, vremea devenind normală termic pentru a doua decadă a lunii octombrie.

Probabilitatea de ploaie va fi redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză şi doar pe 1, 2 şi, posibil, pe 7 octombrie va ploua la nivel local, mai ales în nordul regiunii.

like facebookLa munte, regimul termic diurn va fi ridicat la începutul perioadei de prognoză, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de până la 16 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 6 grade. Pe 2 octombrie vremea se va răci, iar în intervalul 3 – 7 octombrie vor fi temperaturi cu 6….8 grade mai scăzute, respectiv maxime diurne de 8 grade şi minime nocturne de 0 grade, în medie. Ulterior însă, regimul termic va marca o uşoară creştere şi se vor atinge valori cu circa 4 grade mai ridicate, apropiate de mediile multianuale ale celei de a doua decade din octombrie.
Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în intervalul 1-3 octombrie, când se pot
înregistra şi cantităţi de apă mai importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *