Un bărbat închis pe nedrept în Penitenciarul Botoşani cere statului un milion de euro

inchisoareUn bărbat din Cluj, închis pe nedrept în Penitenciarul Botoşani, solicită un milion de euro de la statul român. Daniel Gherasim a deschis un proces la Tribunalul Botoşani în care solicită suma fabuloasă după ce susţine că a stat pe nedrept 18 zile în spatele gratiilor.

Bărbatul, care în prezent locuieşte în Italia, a fost condamnat de autorităţile italiene la doi ani de închisoare pentru furt. A fost reţinut în 2007 în Italia şi a fost arestat, iar instanţa italiană a decis executarea pedepsei în peninsulă.

like facebookA stat după gratii, iar în luna august 2011 s-a întors în ţară. La câteva zile, a fost reţinut de poliţişti şi încarcerat, în baza mandatului de executare emis pentru aceeaşi pedeapsă, el figurând ca urmărit internaţional. A fost depus în Penitenciarul Botoşani, însă a contestat măsura şi după 18 zile a fost pus în libertate.

Bărbatul susţine că a suferit o traumă, atât el, cât şi familia sa, când au năvălit mascaţii peste el în casă şi l-au ridicat. Mai mult decât atât, are probleme cu serviciul în Italia, după ce patronul său a aflat despre reţinerea din România. Pentru repararea traumelor suferite solicită câte 55.555 de euro pentru fiecare zi petrecută în Penitenciarul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *