Romii din Parcul Tineretului, nemulţumiţi de condiţiile în care trăiesc

ghetouri parcul tineretuluiRomii care locuiesc în ghetourile din Parcul Tineretului s-au plâns luni, la Prefectură de condiţiile mizere în care trăiesc. O delegaţie a locatarilor, prezentă la o întâlnire care a avut loc la Prefectură, între reprezentanţii romilor şi reprezentanţi ai instituţiilor statului.

„Nu ne putem face buletine la copii, pentru că a expirat contractul de închiriere. Locativa nu-l prelungeşte că am datorii. Am venituri de 200 de lei pe lună, alocaţiile de la cinci copii. De unde să plătesc?”„Dar pentru ce să plătesc? Alea-s condiţii? Un grup sanitar la 30 de familii? De ce să plătesc spaţii comune precum uscătorul, dacă în uscător locuieşte altcineva care plăteşte şi el acel spaţiu”, a spus un locatar de etnie romă

De cealaltă parte, directorul tehnic al Locativa a anunţat că după finalizarea unei expertize se intenţionează din nou reabilitarea grupurilor sanitare ale blocurilor din Parcul Tineretului. Cifrele prezentate arată însă, şi că datoriile reprezentând chirii neplătite se ridică în total al 200.000 de lei, iar că din totalul de 351 de romi care locuiesc în imobile peste 20% se află acolo ilegal: fie trăiesc în concubinaj, nu-şi declară copiii ani de-a rândul sau le-au expirat buletinele.

like facebookLa discuţiile din Sala Iorga a Palatului Administrativ a participat şi Iulian Stoian, reprezentant al Consiliului European la Bucureşti, specialist care şi-a anunţat disponibilitatea de a sprijini de la nivelul său soluţiile viabile pe care le va stabili Grupul de Lucru pentru următoarea perioadă.

4 thoughts on “Romii din Parcul Tineretului, nemulţumiţi de condiţiile în care trăiesc

  1. Pai daca nu va convine situatia dragi CIORI mergeti si voi in P… mea la munca sa vedeti cum se castiga banul si cum se obtin ‘conditiile’. Eu de exemplu nu vreau sa va mai tin din banii pe care ii dau statului sub forma de taxe pe voi si propun sa va arunce in strada unde va e locul si in locul vostru sa fie cazati cativa batrani care au muncit pentru tata asta sau cativa copii de la orfelinat care poate vor aduce un plus tarii in viitor ca de la voi numai mizerii primim…asa ca spor la munca si dupa cereti!!!! Trezirea cetateni!

    1. Bravo domne’ ma numesc Stanescu Ferdinand sunt de Etnie tzigan , si trebuia sa vina sa-l ia pe bulibasa si sa stea de vorba cu el! nu sa vina sa face consiliu fara noi.Sa se aplica legea Tziganeasca!

  2. Dragi rrom, puneti osul la treaba, munciti cinstit, mai folositi prezervativele, pastrati curatenia si pretuiti ceea ce va dat statul moca. Dupa ce indepliniti toate astea sa aveti cerinte.

  3. Acestea sunt conditiile potrivite nivelului vostru. Daca nu va convine, in loc sa mai asteptati „pomana” de la primarie mai bine faceti si voi ceva util pentru societate si poate ca veti fi rasplatiti. Sa va fie rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *