Foto! Protest la uşa managerului Spitalului Judeţean Mavromati

asistente medicale protest 009Mai mulţi asistenţi medicali au protest, luni, în faţa uşii noului manager al Spitalului Judeţean Corneliu Mihai, faţa de neacordarea unor drepturi salariale. Este vorba despre asistenţii medicali care au promovat în grad, dar care nu au primit indexarea salariilor conform legii.

like facebookEi spun ca spun că situaţia de la Mavromati este unică în ţară şi se plâng că asistenţii medicali, care au fost încadraţi în ultimul an, au salarii mai mare decat ei, care au o vechime de 10-13 ani. Asistenţii nemulţumiţi au prezentat şi un fluturaş prin care au arătat că salariul de încadrare este de 757 de lei, în condiţiile în care trebuia să fie de 1368 de lei.

asistente medicale protest 001„Am aşteptat de atâţia ani să primim drepturile salariale. Suntem singurul spital din ţară unde nu s a recunoscut gradul principal. Fosta conducere ne-a dus cu zăhărelul şi a spus că nu sunt bani”, a declarat Monica Chirilă, asistent medical.

Asistenţii spun că drepturile salariale trebuiau date din decembrie 2013 şi ameninţă că, în cazul în care nu se va găsi o soluţie, vor  radicaliza protestele.

În situaţia promovării în grad fără drepturile salariale aferente se află 117 asistenţi angajaţi.

 

 

asistente medicale protest 011asistente medicale protest 006asistente medicale protest 004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *