Directori de școli acuzați că nu cheltuiesc banii primiți de la Primăria Botoșani, dar pun părinții să cumpere detergenți și hârtie igienică

Eminescu, comemorat la Gradinita 4 BotosaniFostul viceprimar Eugen Țurcanu acuză directorii de școli că stau cu banii primiți de la Primăria Botoșani în conturi, dar pun părinții să cumpere materiale consumabile, mobilier și materiale auxiliare. Eugen Țurcanu susține că școlile din Botoșani primesc anual o subvenție, însă, în multe cazuri aceasta nu este cheltuită. Potrivit fostului viceprimar, anul acesta, din cele peste 94 de miliarde lei alocați unităților de învățământ din Botoșani s-au cheltuit în jur de 40 miliarde lei vechi.

Copii noștri, toți copii din municipiul Botoșani merg cu sacoșele pline cu săpun lichid, cu detergent, cu mochetă, cu covor, cu hârtie igienică, cu pernuță, cu păturică, cu prosopd, cu perdea, iar noi avem nechltuiți peste 50% din bugetul unităților de învățământ. Nu estre mai simplu pentru domnul director să dea din umeri și să ceară de la părinți. Nu cheltuie banii din buget grație competenței pe care o au „, a spus Țurcanu.

like facebookFostul viceprimar spune că mulți dintre părinți nu-și permit să contribuie financiar ăn școli, din cauza salariilor mici pe care le au.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *