Culmea Finanţelor! Afacerist condamnat pentru evaziune execută silit Fiscul

directia generala a finantelor publiceFiscul botoşănean este într-o postură delicată, după ce un om de afaceri care a înşelat statul şi care se află în prezent în spatele gratiilor după o condamnare pentru evaziune, execută silit instituţia.

like facebookTotul este posbil după ce o instanţă judecătorească a decis că societatea Pascovicius Srl, patronată de Dumitru Amişculesei, trebuie să beneficieze de o returnare de TVA de peste 50.000 de euro. Firma acestuia a avut mai multe procese cu fiscul, după ce finanţiştii au dispus, în 2010, confiscarea, în zona Hârlăului, a unui transport de băuturi.

Reprezentanţii producătorului de băuturi au contestat în instanţă măsura dispusă şi au câştigat şi mai mult decât atât au solicitat deducerea TVA ca urmare a unor tranzacţii realizate. Finanţiştii au respins solicitarea de deducere a taxei după ce au efectuat, în 2011, o inspecţie fiscală la firmă. Din nou s-a ajuns în instanţă şi firma Pascovicius SRL a câştigat şi acest drept.

După ce a obţinut hotărârea a apelat la un executor judecătoresc care a pus poprire pe conturile statului. Acum Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a solicitat suspendarea executării la Judecătoria Botoşani.

Reprezentanţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice susţin că firma a apelat în mod eronat la un executor judecătoresc pentru că nu a existat un refuz din partea instituţiei privind rambursarea TVA. Mai mult decât atât, finanţiştii susţin că în cursul lunii august au virat banii solicitaţi de firmă şi nu înşeleg de ce executarea continuă.

În paralel cu executarea, Dumitru Amişculesei execută o pedeaspă de trei ani şi patru luni de închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Judecătorii au decis confiscarea specială a sumei de 92.949 de lei precum şi obligarea acestuia la plata unor cheltuieli de judecată de 25.000 de lei.

Firma Pascovicius SRL are publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe un singur bilanţ aferent anului 2010. Societatea figurează cu principal obiect de activitate producţia de băuturi răcoritoare nealcoolice şi a înregistrat o pierdere de 12.368 de lei.

 

One thought on “Culmea Finanţelor! Afacerist condamnat pentru evaziune execută silit Fiscul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *