Titlu de cetățean de onoare acordat cu comentarii

gheorghe iavorenciuc consiliul local botosaniConsilierul local Gheorghe Iavorenciuc a acuzat, miercuri, în ședința de Consiliu local, că titlurile de cetățean de onoare a municipiului Botoșani. se acordă cu prea mare lejeritate. El a spus, de asemenea, că nu este normal ca acestea să se acorde discriminatoriu profesorilor, făcând referire la faptul că titlul de miercuri a fost acordat unui profesor care nici nu s-a născut la Botoșani, respectiv lui Viorel Enea, în timp ce profesorii botoșăneni de excepție stau în umbră.

Eu am tras o concluzie și aș solicita Consiliului Local să gândim la un titlu onorific acordat colectivităților. Sunt școli botoșănene de cea mai înaltă valoare , Colegiul Laurian, Colegiul Eminescu, școli și grădinițe excepționale. Cadre excepționale care 60-70 de ani trudesc spre binele nostru și își dau sufletul. Nu vreau ca un titlul acordat unui cadru didactic, unei școli, să fie în detrimetrul altora. Ştiţi că eu am fost printre ultimii care am solicitat să se acorde titlul de cetăţean de onoare unor personalităţi botoşănene şi am mers pe ideea că nimeni nu va distruge fapta şi munca unui om. Să vă citesc o listă Şcoala nr. 13, Colegiul Laurian, Grădiniţa 14, Liceul Pedagogic, Serviciul de Protecţie şi Pază, Conrec, Victor Construct, Elsaco, Eleccctroalfa, chiar şi Conţac, poate şi foştii primari, poate şi foştii şefi de partid sau chiar organizatorii SeptemberFest, şi avem un erou printre noi, câinele poliţiştilor. Să fim foarte serioşi stimaţi colegi, să nu dăm cu stânga -aur şi ceilalţi care au muncit şi s-au sacrificat pentru acest oraş. Profesorii noştri exraordinari să îi dăm uitării„, a spus Iavorenciuc.

like facebookProfesorul Enea, care este fondatorul Centrului de Studii Stefan cel Mare la Botoșani este al 88-lea cetățean de onoare al municipiului. Este membru fondator şi preşedintele Uniunii Naţionale pentru Dezvoltarea Învăţământului Particular Preuniversitar din România şi membru în Consiliul Managerial al Şcolilor Independente Europene care îşi are sediul la Haga. Este membru al Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, vicepreşedinte al Departamentului Moldova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *