Cum va fi vremea între 15 şi 28 septembrie!

camara de toamnaAdministraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor în intervalul 18-31 august. În Moldova, în prima jumătate a intervalului, valorile termice medii diurne se vor menţine relativ constante, cu maxime în jurul a 22 de grade, însă temperaturile minime, în scădere accentuată, vor ajunge la 8 grade în data de 20 septembrie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de o scădere a temperaturilor, atât maxime cât şi minime, astfel că, spre sfârşitul lunii maximele vor oscila în jurul a 18 grade, iar minimele vor fi de 8…9 grade, valori comparabile cu normele climatologice.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 21 – 26 septembrie, în restul intervalului doar cu totul izolat fiind posibile ploi slabe.

like facebookLa munte, în cele două săptămâni de prognoză, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, situându-se, în medie, între 12…14 grade, iar cel nocturn va suferi uşoare modificări de la o zi la alta, încadrându-se între 4 şi 7 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 15 şi 16 septembrie în masivele sudice, iar după data de 20 septembrie va crește probabilitatea de apariție a ploilor în toată zona montană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *