Vezi care sunt cei mai buni fermieri din Botoşani!

productie grauDirecţia Agricolă a desemnat cei mai buni fermieri din Botoşani, după rezultatele obţinute în anul agricol care tocmai se încheie. Oficialii din agricultură au desemnat cei mai buni fermieri în funcţie de producţia la hectar atât la grâu, cât şi la orz sau rapiţă.

Astfel, cel mai bun agricultor al anului 2014 este Gheorghe Niculăeş, cel care deţine societatea comercială Agro Ind Com SRL Răchiţi. Aceasta a obţinut o producţie record de 6.200 kilograme de orz la hectar, în timp ce la grâu a recoltat 5.200 kg/ha, iar la rapiţă 3.100 kg/ ha.

Pe locul al doilea se află societatea cu profil agricol a Lenuţei Nazare, soţia primarului comunei Conceşti, Costel Nazare. Sancos SRL a obţinut cea mai bună recoltă la rapiţă, 4.600 kg/ ha. La grâu, aceeaşi firmă a obţinut 4.100 kg/ ha, iar la orz 4.300 kg/ ha.

Pe poziţia a treia s-a situat firma Agroplant SA Brăeşti, patronată de Doru Andreici. Aceasta a recoltat nu mai puţin de 6.800 kg de grâu la hectar, ceea ce a reprezentat un recolt la cultura de grâu. La orz, acesta a recoltat 5.00 kg/ha, iar la rapiţă 4.300 kg/ ha.

Cel mai tânăr fermier a fost desemnat Cătălin Rotaru, managerul firmei Agromec SA Dragalina, firmă controlată de primarul comunei Cristineşti, Marinel Stredie.

Pentru zootehnie, cel mai bun fermier a fost desemnat medicul veterinar Dumitru Todireanu, care deţine firma Alfa Prod SRL Cătămărăşti, care se ocupă cu creşterea puilor.

One thought on “Vezi care sunt cei mai buni fermieri din Botoşani!

  1. Anul agricol care tocmai se incheie???Adica floarea soarelui, porumbul, soia sau sfecla nu mai intra la socoteala????Nu oficialii de la Directia Agricola, ci insusi Directorul Delibas face „cartile” cu premii in fiecare an…Daca anul trecut a castigat premiul de excelenta mezinul Andrici, Cristian, partener de partide de vanatoare cu Delibas, care practic este inregistrat la prestator de servicii agricole si nu ca producator, anul acesta Directorul Delibas atribuie loc fruntas prietenului Doru Andrici, care trebuie sa spele rusinea familiei de a nu se termina un an agricol fara sa i se atribuie ceva.
    Cat priveste titlul pentru cel mai tanar fermier, Delibas se afla intr-o eroare de interpretare….Tanarul Rotaru putea foarte bine sa fie premiat de cei de la Dragalina, el este doar un angajat, face agricultura cu banii si la indicatiile lui Stredie, este un paznic de lux cu 5000 ron/luna……Nominalizati domnilor tineri cu adevarat fermieri, cu terenuri proprietate, cu rate, cu griji, cu idei, cu utilaje, cu frica de preturi mici, cu frica de vreme rea sau de seceta….astia sunt fermieri si sunt foarte multi, nu atribuiti premii gratis pe la Cucorani….
    in ultimul rand, am discutat cu 28 de fermieri…..nimeni nu a transmis date privind productiile obtinute la grau, rapita, orz catre Directia Agricola Botosani…si atunci Domnule Delibas….care au fost criteriile care au stat la baza acordarii premiilor????Aha…este an electoral…ti-ai rezervat un loc caldut….pentru alte realizari, oricum nu esti cunoscut…..personal m-am inchis in contabilitate cu 7100 la grau si 3600 la rapita….terminati cu potlogariile…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *