Dolineaschi despre Ţurcanu: Foloseşte funcția de preşedinte al Consiliului Județean pe post de rampă de lansare a atacurilor politice

intalnire Turcanu- DolineaschiPreședintele PSD Botoșani, deputatul Andrei Dolineaschi, a reacționat dur la acuzațiile formulate de șeful PNL, Florin Țurcanu, împotriva primarului PSD Ștefănel Rusu, din orașul Ștefănești, despre care a afirmat, că ar fi folosit ilegal materiale de construcții de la o serie de obiective dezafectate ale societății Nova ApaServ.  Liderul social-democrat a spus că Florin Țurcanu copiază modelul Băsescu de intimidare a adversarilor politici prin sugestia că ar deține informații compromițătoare la adresa acestora, fără a avea însă dovezi în acest sens.
Domnul Țurcanu a devenit un mic Băsescu de Botoșani. A început să copieze modelul prezidențial de intimidare a adversarilor politici: spune că are cine știe ce informații incriminatoare despre cineva care îl deranjează, fără a aduce nicio probă în susținerea acuzațiilor. Scopul e doar de a introduce în spațiul public suspiciuni cu privire la onestitatea unor primari care nu sunt din partidul său”, a declarat Dolineaschi.
like facebookPreședintele PSD Botoșani a subliniat că Florin Țurcanu amestecă administrația cu politica, prin atacul incorect la adresa unor primari de la alte formațiuni politice.
Domnul Țurcanu  folosește  funcția de președinte al Consiliului Județean pe post de rampă de lansare a atacurilor politice împotriva unor primari de altă culoare politică. Amestecă deliberat politica și administrația. Este cu totul incorect și neobișnuit pentru un președinte de CJ să ataci în public un primar fără a încerca măcar să vorbești în prealabil cu acesta pentru a verifica informațiile. Este limpede că nu-l interesează buna funcționare a administrației, ci doar crearea de scandaluri politice”, a spus Dolineaschi, care a mai adăugat că „după formarea Alianței Răului PNL-PDL, președintele liberalilor din Botoșani s-a molipsit rapid de practicile PDL-iste: atacuri murdare, la persoană, susținute doar de o propagandă agresivă, inspirată de practicile comuniste”.
Dolineaschi a subliniat că presupusa acuzație împotriva primarului PSD din Ștefănești are la bază chiar semnătura președintelui Consiliului Județean, Florin Țurcanu.
În realitate, chiar domnul Țurcanu a semnat documentul prin care a fost înființată comisia de predare-primire dintre Nova ApaServ și Primăria Ștefănești. Această comisie a aprobat, pe bază de proces-verbal, transferul materialelor de construcții recuperate din obiectivele dezafectate ale societății Nova ApaServ. Totul a fost transparent și la vedere, cu aprobarea comisiei domnului Țurcanu”, a explicat președintele PSD Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *