Cosmin Andrei îi cere demisia de onoare directorului Teatrului „Vasilache”

comisie ancheta florin aionitoaieConsilierul local Cosmin Andrei solicită demisia de onoare a directorului Teatrului „Vasilache”, Florin Aionițoaie, în urma participării, alături de alți doi actori ai teatrului la concursul ” Românii au talent”. Andrei a avut o opinie distinctă în urma anchetei făcută de Comisia de verificare a acuzelor de plagiat aduse de Jordi Betran.

Potrivit acestuia, Aionițoaie nu a specificat clar numele în numele cui a fost prezent la „Românii au talent”. Cosmin Andrei mai susține că directorul teatrului de păpuși a reprodus parțial opera artistică a trupei Jordi Betran, „lucru pe care îl apreciez ca fiind destul de grav și, în consecință îi voi cere public demisia de onoare din funcția pe  care o ocupă. În lumina faptelor prezentate și aducerii mele la cunoștiință și a altor aspecte din activitatea dumnealui în această instituție, voi cere public constituirea unei comisii care să analizeze activitatea managerului, ținând cont de prejudiciul de imagine adus instituției și autorităților publice locale„, spune Andrei în răspunsul trimis lui Betran.

În replică, ceilalți doi consilieri locali care au făcut parte din comisie, respectiv Cătălin Alexa și Gabriel Murariu, susțin că pentru nu s-au utilizat și nu s-au obținut venituri de către instituție sau vreunul dintre artiști după participarea la concurs.

like facebookDupă afirmațiile managerului, schița prezentată este o parodie care are la bază un spectacol al Teatrului Vasilache, având denumirea Cartoon-Desen animat, a cărui premieră a avut loc în anul 2000. Scenariul spectacolului respectiv a fost comandat de către teatru doamnelor Aurica Dobrescu și Mihaela Petraru iar scenografia și regia spectacolului a fost semnată de către Valentin Dobrescu. Pentru acestea managerul a prezentat înscrisuri.  Același spectacol, dar cu numele Povestea omulețului alb Asmodee este pe afișul Teatrului Arlechino din Brașov. Nu este de competența CL Botoșani supravegherea respectării drepturilor de autor„, se spune în adresa trimisă.

Cei doi spun că în cazul în care reclamantul consideră că i-au fost încălcate drepturile de autor sau drepturile conexe dreptului de autor să se adreseze instituțiilor abilitate în remedierea acestor neregularități.

 

2 thoughts on “Cosmin Andrei îi cere demisia de onoare directorului Teatrului „Vasilache”

  1. Domnu consilier sa mearga in piata mare(culegatorii de portofele,trafic de tigari si alcool,smenarii si alte …..),in bazar(trafic de lucruri furate si meseriasii cu drujbe si scutere).

  2. n-au alta treaba. directorul de la teatrul Vasilache este un om de milioane si, dupa parerea mea, nu cred ca este un prejudiciu de imagine sa te prezinti la televizor etalandu-ti talentul si facand, pe de alta parte, reclama teatrului. de ce nu incepeti sa faceti inspectii si pe la trupele de teatru amatoare care pun in scena Danila Prepeleac sau Amintiri din copilarie sa cereti drepturi de autor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *