Mai multe case din luxosul cartier Alfa Land au fost scoase la vânzare

Alfa Land BotosaniMai multe case din cartierul rezidenţial Alfa Land de la ieşirea din municipiul Botoşani spre Iaşi au fost scoase la vânzare. Vilele, care aparţin unor persoane fizice sau unor firme, au fost puse în vânzare de proprietari sau, într-un caz, de un executor judecătoresc.

Una dintre vilele aflate la vânzare aparţine societăţii comerciale Forma SA Botoşani. Proprietarul indian al fostei IMAIA, care tocmai a demolat fabrica din Zona Indistrială, a decis să scoată la vânzare şi casa pe care o deţine în luxosul cartier din Botoşani. Se pare că preţul de vânzare al acestei case, care nu a fost niciodată locuită, este de 130.000 de euro.

like facebookO altă vilă care ar putea fi înstrăinată aparţine uneia dintre cele mai vechi farmaciste din Botoşani. Este vorba de Delia Enachievici, cea care, după decesul soţului său, a vândut şi farmacia pe care o deţinea în Botoşani, către RoPharma. Casa acesteia, cu tot cu garaj, este evaluată la circa 200.000 de euro.

De asemenea, o vilă a societăţii Pneurus Import Export SRL, aflată în insolvenţă, a fost scoasă la vânzare. Firma aparţine omului de afaceri Costel Macsim şi a fost estimată la 440.500 lei, fără TVA.

Vilă din cartierul Alfa Land scoasă la licitaţie. Vezi cine este proprietarul!

În acelaşi complex, a fost scoasă la vânzare şi o casă care aparţine societăţii Alfa Land. Casa, evaluată la 145.000 de euro, a fost utilizată, până acum, fie ca show-romm sau casă de protocol, însă acum Gheorghe Ciubotaru a decis să renunţe la ea.

Se pare că la vânzare a fost scoasă şi casa soţilor Dragoş şi Mariana Secu Lipan, cei care sunt judecaţi pentru luare de mită şi spălare de bani, în dosarul în care a fost implicat şi Universitatea Harvard.

Şansele de vânzare a acestor case sunt foarte mici, în condiţiile în care piaţa imobiliară este blocată, iar preţurile la vile a rămas ridicat.

Singura casă din acest complex rezidenţial care a fost vândută în ultimii trei ani este cea a omului de afaceri Claudiu Colescu, de la Tur Rom. Acesta a cedat imobilul din Alfa Land în schimbul a 130.000 de euro.

În cartierul Alfa Land au case fostul primar Cătălin Flutur, fostul şef al Poliţiei, Viorel Şerbănoiu, senatorul Viorel Grigoraş, fostul deputat Cătălin Obuf Buhăianu, fostul senator Liviu Câmpanu, dar şi numeroşi oameni de afaceri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *