Chiliile Mănăstirii Lebăda, distruse în totalitate după incendiul de vineri dimineaţă

incendiu manastire lebadaChiliile măicuţelor de la Mănăstirea Înălţarea Sfintei Cruci, au ars în totalitate după incendiul de vineri dimineaţă. Peste 60 de pompieri, cu 8 autospeciale, 6 de la Botoşani şi două de la Dorohoi s-au luptat cu flăcările.

like facebookO problemă majoră a fost lipsa unei surse de apă, pompierii fiind nevoiţi să care cu autospecialele, iar în ajutor au venit şi două  cisterne de la Primăria Botoşani. Din primele informaţii se pare că schitul nu avea autorizaţie de la pompieri, procedura fiind în lucru.

Intervenţia a fost extrem de dificilă având în vedere faptul că s-a aprins o cantitate foarte mare de materiale combustibile depozitate în mansardă, dar şi acoperişul care era construit din şindrilă, astfel fiind întreţinută arderea. Extinderea incendiului a fost favorizată  şi de faptul că imobilul era construit, preponderent, din lemn.

Pompierii au reuşit să salveze şi să protejeze de foc biserica şi o parte din bunurile aflate la parterul şi la etajul I al chiliei.

Primele concluzii ale anchetei arată că flăcările au izbucnit de la o candelă lăsată nesupravegheată şi care a aprins o perdea.

 

incendiu manastire lebada1incendiu manastire lebada2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *