Oameni de afaceri cu datorii de milioane de lei la stat, în nume propriu

bani multiZeci de botoşăneni au datorii, ca persoane fizice, de sute de milioane de lei, sume provenite după afaceri eşuate, credite luate în nume personal, dar şi ca urmare a unor despăgubiri primite şi de pe urma cărora trebuie să plătească impozit.

Un clasament al celor mai mari datornici din Botoşani arată că pe primul loc se situează un om de afaceri, a cărui societate a intrat în faliment, iar instanţa a admis cererea creditorilor de a trece toate datoriile de pe societate pe numele administratorului. Este vorba de datorii de 16.321.840 de lei, care cresc de la o zi la alta, în baza penalităţilor calculate de fisc.

Un alt afacerist este urmărit de stat după ce trebuie să restituie 9.944.882 de lei, de pe urma afacerilor falimentare derulate.

like facebookPodiumul este completat de o persoană ce a contractat un credit agricol, garantat de stat şi acum trebuie să înapoieze 6.895.564 de lei.
Topul este completat de alţi foşti administratori de firme care au fost puşi să răspundă în numele persoanelor juridice pe care le-au condus.

În topul celor mai mari datornici se mai numără şi un botoşănean care a primit o despăgubire uriaşă, iar acum trebuie să plătească statului un impozit de 2.702.177 de lei pentru veniturile obţinute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *