Zeci de litri de băuturi răcoritoare cu termen expirat, distruse de Protecţia Consumatorului,

sucAmenzi în valoare de 26.000 lei şi zeci de litri de băuturi răcoritoare au fost retrase de la comercializare în timpul unui control al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. Aceştia au desfăşurat o acţiune tematică de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea şi modul de etichetare, prezentare şi publicitate a băuturilor răcoritoare şi a sucurilor din fructe.

În cadrul tematicii de control, au fost controlaţi 20 de operatori economici care comercializează astfel de produse , la 12 dintre aceştia  constatându-se abateri de la prevederile actelor normative în domeniu. Au fost aplicate şase avertismente şi şase amenzi în valoare de 26.000 lei. În timpul controlului au fost găsite la comercializare 56 de litri de băuturi răcoritoare cu termen de valabilitate depăşit. Întreaga cantitate a fost confiscată şi distrusă pe loc.

like facebookAu mai fost aplicate amenzi pentru ambalaje deteriorate, condiţii de depozitare, neafişarea denumirii unităţii şi a orarului de funcţionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *