Internările şi intervenţiile chirurgicale la cerere vor fi plătite de pacienţi, la Spitalul Judeţean

bolnavi in saloane noiReprezentanţii Spitalului Judeţean nu vor să mai depăşească internările continue prevăzute în contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Astfel, pacienţii care vor solicita internare pentru afecţiunea de care suferă sau vor dori să facă o intervenţie chirurgicală la cerere vor scoate bani din buzunar. Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean, susţine că şi în luna iulie a fost depăşit contractul pe internările continue, iar serviciile deja efectuate în plus nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. În cazul în care pacientul nu vrea să scoată bani din buzunar, iar starea sa nu este una urgentă, atunci va fi programat. Acestea sunt măsurile luate de conducerea Spitalului Judeţean, pentru a nu mai acumula datorii.

Toate cazurile realizate în plus înseamnă cheltuieli pentru spital şi niciun leu venit. De aceea, noi solicităm medicilor, prin intermediul medicilor şefi de secţie, să se încadreze în internările continue în contractul încheiat cu Casa. Pentru ceea ce depăşeşte ca adresabilitate a spitalului se realizează două lucruri: programare, aşa cum este în toată lumea civilizată sau dacă nu este o urgenţă a pacientului atunci se mai poate trata contra cost. Ai un pic de grăsime adunată sub piele. Nu te deranjează, dar nu este estetică şi sunt programări pe trei luni. Dacă vrei să o faci acum se face contracost. Şi asta este o sursă de acoperire a deficitului de finanţare„, a menţionat Iliuţă.

like facebookEl a spus că urmează să fie luate şi alte măsuri în acest sens. Cazurile urgente vor fi tratate prin Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *