Au luat catedre, dar acum vor să renunţe la ele. Vezi motivul!

repartizare titularizareMai multe cadre didactice care au obţinut posturi în învăţământ vor să renunţe la ele. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a declarat că sunt persoane care nu vor să mai meargă pe posturile primite în mediul rural, din cauza navetei.

Sunt care au luat supliniri şi care vor să renunţe la repartizarea din şedinţa publică, pentru că şi-au dat seama că nu pot face naveta. Conform metodologiei, ei pot să renunţe, dar după ce se termină celelalte etape de repartizare, respectiv după 29 august„, a spus Axinte.

Liderul de sindicat consideră că trebuie să existe transparenţă în şcoli în ceea ce priveşte vacantarea posturilor, pentru a fi evitate eventualele nemultumiri.

like facebookTrebuie să fie transparenţă în vacantare, pentru că asta este şi cerinţa oamenilor, să nu ajungi în situaţia în care la începutul lunii august repartizezi nişte posturi şi cei cu note mari iau pe malul Prutului, că aşa era în listă, iar acum să apară posturi în oraş şi să fie luate de cei cu note mai slabe„, a adăugat Axinte.

La această dată ami sunt neocupate peste 500 de catedre în învăţământul botoşănean.

One thought on “Au luat catedre, dar acum vor să renunţe la ele. Vezi motivul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *