Şefa IŞJ: Vor exista probleme în obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare de către unele şcoli

Mihaela Hunca
Mihaela Hunca

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, a făcut, miercuri, un apel către reprezentanţii primăriilor din judeţ să se îngrijească de şcolile pe care le au în comunitate. Huncă a declarat că şi în noul an şcolar vor funcţiona şcoli fără autorizaţii sanitare, fie din lipsa apei curente, fie că nu au grupuri sanitare.

like facebookÎn ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor igienico-sanitare şi pregătirea unităţilor de învăţământ pentru noul an şcolar, ştim că responsabilitatea principală este a comunităţilor locale, a primăriilor şi consiliilor locale. Vor mai exista probleme în obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare. Acest lucru se întâmplă în special la şcolile mici din mediul rural, care nu pot să obţină aceste autorizaţii sanitare de funcţionare, deoarece nu au grupuri sanitare adecvate şi nici apă curentă. Fac un apel către reprezentanţii comunităţilor locale să se îngrijească şi de aceste probleme„, a spus Mihaela Huncă în cadrul Colegiului Prefectural.

Comisii mixte constituite la ordinul prefectului Costică Macaleţi vor verifica, până la începutul lunii septembrie, dacă unităţile de învăţământ din judeţ sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *