Veste bună pentru profesori: Anul şcolar viitor se vor acorda gradaţii de merit

profesori cancelarieGradatii de merit in anul scolar viitor pentru cadrele didactice botosanene, dar si pentru personalul auxiliar. Potrivit reprezentantilor Ligii Sindicatelor din Invatamant, in anul scolar 2014-2015 vor fi cateva sute de gradatii de merit, urmare a iesirii din plata a unora dintre beneficiari.

O noutate in acest an o reprezinta intrarea la gradatii de merit si a personalului auxiliar din invatamant .

S-a creat cadru legal si pentru acordarea gradatiilor de merit si personalului auxiliar, care in ultimii trei ani nu a beneficit de gradatii de merit. Acum reintra in concursul pentru acordarea acestor gradatii. Avand in vedere ca in anul 2015 o sa avem an de iesire din gradatii, sunt sigur ca va fi concurs de acordare a gradatiilor de merit. In 2014, a fost primul an cand s-a trecut la cinci ani si era posibilitatea de a acorda pana in zece gradatii, dar nu poti sa faci concurs. Nu ai cum sa le imparti pe discipline”, a declarat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

like facebookGradatiile de merit se acorda in procent de 16% din numarul catedrelor. In anul scolar care s-a incheiat nu a fost acordata nicio gradatie de merit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *