Percheziţii ale poliţiştilor din Botoşani la un „procuror” DIICOT din Craiova

mascati PolitieLa această oră, poliţiştii din Botoşani efectuează o percheziţie în Penitenciarul Craiova, pentru identificarea unui bărbat bănuit de

Poliţiştii botoşăneni au efectuat, miercuri dimineaţă, percheziţiii la Penitenciarul Craiova pentru strângerea de probe într-un dosar de înşelăciune. Percheziţiile vizează un deţinut încarcerat care este bănuit  că ar fi comis mai multe înşelăciuni prin telefon.

În urma cercetărilor, a reieşit că, în luna august a anului curent, bărbatul ar fi apelat telefonic administratori şi gestionari ai unor societăţi comerciale, prezentându-se ca „procuror D.I.I.C.O.T.”.

like facebookSub pretextul că au apărut erori de funcționare ale sistemelor de încărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă sau că s-au pus în vânzare cartele de reîncărcare ale căror coduri sunt eronate sau sunt false, bărbatul ar fi solicitat părţilor vătămate să tasteze unele coduri de încărcare telefonică pe aparatele Pay-Point sau să răzuiască codurile de pe cartele și să le comunice telefonic, spre a fi verificate.
La data de 20 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Botoșani efectuează o percheziţie în Penitenciarul Craiova. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R..

Percheziţia se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, în care un bărbat, încarcerat în unitatea de detenţie menţionată, este bănuit că ar fi comis mai multe înşelăciuni prin telefon.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea oricăror mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanei în cauză.

În fapt, din cercetări, a reieşit că, în luna august a anului curent, bărbatul ar fi apelat telefonic administratori şi gestionari ai unor societăţi comerciale, prezentându-se ca „procuror D.I.I.C.O.T.”.

Sub pretextul că au apărut erori de funcționare ale sistemelor de încărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă sau că s-au pus în vânzare cartele de reîncărcare ale căror coduri sunt eronate sau sunt false, bărbatul ar fi solicitat părţilor vătămate să tasteze unele coduri de încărcare telefonică pe aparatele Pay-Point sau să răzuiască codurile de pe cartele și să le comunice telefonic, spre a fi verificate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *