Spitalul Judeţean nu a realizat veniturile proprii, la şase luni. Vezi ce spune preşedintele CJ!

bolnaviSpitalul Judeţean şi-a propus să realizeze anul acesta venituri de 40 miliarde lei vechi, însă, până la jumătatea anului, a reuşit să realizeze doar în jur de 12 miliarde le vechi. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, susţine că bugetul spitalului a fost supraevaluat, drept pentru care acesta nu va fi aprobat în forma propusă de spital.

Veneau la început de an cu supraevaluarea veniturilor proprii şi nu realizau. Nu au făcut veniturile. Au 116 paturi pe care trebuiau să facă venituri, dar au făcut doar 200 milioane lei. Şi pe acele paturi fac cheltuieli. Neavând venituri proprii, eu nu mai pot să accept ca ordonator principal de credit un buget supraevaluat, iar în final să acumuleze arierate şi datorii. Am observat că la şase luni nu au realizat veniturile proprii şi vom veni cu o corecţie şi aprobăm un alt buget„, a spus Florin Ţurcanu.

like facebookBugetul spitalului urmează să fie supus spre aprobare în şedinţa de Consiliu Judeţean din august. Şeful CJ spune că noul buget va obliga conducerea spitalului să ia nişte măsuri de ajustare a cheltuielilor, pentru ca unitatea să poată funcţiona până la sfârşitul anului.

One thought on “Spitalul Judeţean nu a realizat veniturile proprii, la şase luni. Vezi ce spune preşedintele CJ!

  1. Iata un exemple clar de munca pompieristisca a domnului ordonator de credite de la CJ: abia acum a vazut ca bugetul a fost supraevaluat – dupa 6 luni! Dar acest buget a trecut prin comisia de buget finante, a fost insotit de un raport de specialitate( deci i s-a verificat fundamentarea ?) Da sau nu?
    Si atunci de ce ne mai abureste Turcanu. De fapt, se pare ca domnia sa si-a amanentat prerogativa de ordonator principal de credite ( nu de credit) catre Judele, pe baza unei dispozitii ferme si clare. Inca o data se observa fenomenala ,,performanta manageriala” a domnului Iliuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *