Contrabandă cu ţigări pe Internet

tigariBotoşaniul este placă turnantă în contrabanda cu ţigări şi locul de unde pleacă rutele europene ale acestui trafic. Recent, experţii europeni în combaterea criminalităţii organizate au comunicat faptul că au depistat zeci de site-uri, coordonate de cetăţeni români, care oferă ilegal spre vânzare ţigări de contrabandă, provenind din Republica Moldova şi Ucraina.

Ofiţerii şi experţii francezi spun că, pe aceste site-uri, preţurile ţigărilor este de două ori mai mic decât în magazin. „O anchetă laborioasă a stabilit că ţigările ajung din Ucraina în România şi apoi în Elveţia. Aici sunt stocate în depozite clandestine şi apoi sunt trimise prin poştă celor care fac comenzi online”, a declarat Sebastien Dupent, şef de proiect în cadrul Colegiului European de Investigaţii Financiare şi de Analiză Criminală  (CEIFAC) Strasbourg, aflat în aceste zile în ţara noastră.

like facebookExpertul a spus că problema contrabandei nu vizează doar autorităţile vamale din România, Moldova şi Ucraina, ci şi celelalte ţări din Uniunea Europeană.

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *