Scandalul ia amploare în urma participării directorului de la Teatrul „Vasilache” la „Românii au talent”

comisie ancheta florin aionitoaieContre, marţi după amiază, între directorul Teatrului „Vasilache” , acuzat de plagiat după participarea la emisiunea „Românii au talent” şi unii membri ai comisiei desemnată de consilierii municipali să verifice acuzele. Florin Aioniţoaei a afirmat că momentul artistic prezentat în acel concurs naţional, alături de actorii Marius Rusu şi Gabriel Horga, nu este un plagiat. Directorul teatrului a motivat că o interpretare, aşa cum a fost cea de la „Românii au talent”, nu este supusă drepturilor de autor. Afirmaţiile acestuia au fost susţinute de consilierii Cătălin Alexa şi Gabriel Murariu, dar nu şi de consilierul  local Cosmin Andrei.  Comisia a fost înfiinţată la solicitarea consilierului Gheorghe Ursuleanu, dar şi în urma petiţiei depuse la Primăria Botoşani de Jordi Bertran Fernandez, cel care susţine că opera îi aparţine şi că este înregistrată ca proprietate intelectuală.

ancheta florin aionitoaie 1Este un plagiat şi ar trebui să-şi ceară scuze domnul director Aioniţoaei, pentru ca acest conflict să fie închis. Am vorbit telefonic cu domnul Jordi Bertran şi spune că îl va da în judecată pe directorul teatrului, pentru că e dezonorant ca un astfel de om să aibă o funcţie„, a spus Cosmin Andrei.

like facebook Comisia respectivă va trebui să răspundă sesizării lui Jordi Bertran Fernandez, însă vor fi două păreri distincte.

2 thoughts on “Scandalul ia amploare în urma participării directorului de la Teatrul „Vasilache” la „Românii au talent”

  1. DACA Ponta cu atitea dovezi de Comisii de Specialitate nu a plagiat,atunci d-l Flocirel,cum poate fi anchetat de o Comisie formata din Consilieri?Care le este competenta Profesionala?D-l borta…ii putea raspunde petentului,daca stia,ca NU este de competenta Primariei!Sa se adreseze organelor competente.Nu Alexa sau Zombinel clarifica Plagiatul!

  2. Este cit se poate de adevarat ce spune domnul Popa. Primaria trebuia de mult sa-si decline competenta si sa redirectioneze acea reclamatie catre organismul specializat pentru aplicarea prevederilor Legii nr.8. In al doilea rind, n-are nici o legatura participarea la o emisiune de televiziune – actiune personala si fara nici o finantare din bani publici – cu calitatea de manager.
    Faptul ca administratia locala a municipiului doreste sa se faca de ris cu orice pret ma face sa cred ca tot interesele politice mentin acest scandal, in buna masura artificial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *