Procurorul Şelaru a cerut să fie pus în libertate. Vezi ce a decis ÎCCJ!

Vasile Şelaru
Vasile Şelaru

Fostul şef al Secţiei penale al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, procurorul Vasile Şelaru, arestat pentru fapte de corupţie, va rămâne după gratii. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, miercuri, menţinerea stării de arest preventiv în cazul lui Şelaru, respingând astfel contestaţia făcută de acesta faţă de măsura instituită de pe 28 iulie de Curtea de Apel Iaşi.

like facebookVasile Şelaru a fost reţinut pe 28 iulie de procurorii DNA Iaşi, după ce Consiliul Superior al Magistraturii prin Secţia de Procurori a încuziinţat percheziţiile, reţinerea şi arestarea procurorului vasluian, acuzat de trafic de influenţă.

Şelaru este suspectat că a primit bani şi o vacanţă pe litoral, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă anumiţi magistraţi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Tribunalul Vaslui şi Curtea de Apel Iaşi, pentru soluţionarea favorabilă a unor dosare. Vasile Şelaru are o vechime în magistratură de 18 ani. De două săptămâni acesta se afla în concediu de odihnă. Arestarea sa pune într-o situaţie dificilă Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, care rămâne cu un singur procuror criminalist.
Selaru a fost şef de secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Termene de judecată
Nr. Data Soluţie Detalii
1. 06.08.2014 Respinge, ca nefondata, contestatia formulata de inculpatul Selaru Vasile împotriva încheierii nr. 15/DL din 28 iulie 2014 a Curtii de Apel Iasi – Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori, pronuntata în dosarul nr. 567/45/2014. Obliga contestatorul inculpat la plata sumei de 225 lei, cheltuieli judiciare catre stat, din care suma de 25 de lei, reprezentând onorariul partial cuvenit aparatorului din oficiu, se avanseaza din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata, în Camera de Consiliu, azi, 6 august 2014. Respins

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *